Deze Lean Wiki is opgezet om snel en eenvoudig kennis over Lean ter beschikking te stellen.

Bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg of op de werkvloer kan je snel en eenvoudig via de mobiel zoeken naar relevante informatie.

 

Lean is eenvoudig op hoofdlijnen maar wordt complexer als je die hoofdlijnen niet goed voor ogen hebt. In deze Wiki hebben we de diverse onderwerpen zo trachten in te richten dat je snel en eenvoudig vindt wat je nodig heeft. Geheel in lijn met Lean streven wij naar perfectie en luisteren wij naar de klant, dus reacties zijn welkom.

 

Leeswijzer voor deze Lean Wiki

  1. de basis van Lean zijn de 5 principes: Waarde, Waardestroom, Flow, Pull, Streven naar Perfectie. Deze principes komen terug in de Wiki
  2. het House of Toyota is de basis voor deze Wiki, met 4 pijlers: Operationele Stabiliteit, Jidoka (Kwaliteit), JIT (“productiviteit”), Continu Verbeteren en natuurlijk Respect voor Medewerkers. Deze pijlers komen terug in de Wiki.

Raadzaam is om de korte versie door te nemen van de Lean filosofie.

Uitleg Lean Wiki

De opzet van de Wiki is zo bedacht dat je snel vindt wat je zoekt. Tevens hebben we een krachtige zoekmachine opgenomen (een zogenaamde Livesearch) die je tijdens het invoeren direct de bijhorende resultaten toont.

lean routeplan

Inspireer anderen: